Huis & tuin

Het kiezen van ramen? Hier let je maar beter op!

Ga je nieuwe ramen voor je woonst kopen? Daar kunnen heel wat redenen voor zijn. Vaak is een betere isolatie de belangrijkste. Maar waar let je nu eigenlijk op als je ramen gaat kopen? Wij geven 5 tips en essentiële zaken mee om op te letten bij het kopen van ramen. Doe er je voordeel mee.

5 tips bij het kopen van ramen

1. Ga voor stevige profielen

Een kwalitatief raam, dat heeft een stevig profielen. Ramen hoeven helemaal niet duur te zijn, maar je gaat maar beter voor een kwalitatief profiel. Zo zijn er bijvoorbeeld pvc ramen met stalen verstevigingen. Deze ramen isoleren uitstekend en behouden hun vorm. Een aluminium raam is van nature uit al stevig, dus daar kan je weinig mis mee doen.

2. Investeer in isolatie

Wij raden je ramen aan die uitstekend isoleren. Soms zijn deze wat duurder, maar dit verdien je snel terug. Energie kost vandaag de dag veel geld en hoe minder warmte er ontsnapt, hoe voordeliger. Let bij het kiezen van je ramen dus steeds op de isolatiewaarde en beknibbel hier niet op.

3. Verlies de stijl van je ramen niet uit het oog

Je ramen matchen best met de uitstraling van je woning. Het oog wil ook wat, toch? Ramen zorgen vaak voor een eerste indruk en vormen het visitekaartje van je woning. Van strak tot klassiek, alles is mogelijk.

4. De beglazing is belangrijk

Het uitzicht van je raam is één ding, maar ook een goede beglazing is belangrijk. Dubbele beglazing is vandaag de dag standaard, maar er kan meer. Zo kun je bijvoorbeeld voor hoogrendementsglas opteren. Driedubbele beglazing is nog een ander alternatief. Bekijk ook even of je niet voor een premie van de overheid in aanmerking komt, want vaak is dit het geval en kan dit aardig de kosten drukken.

5. De prijs is ook niet onbelangrijk

Kwalitatieve ramen hoeven helemaal niet peperduur te zijn. Uiteraard vormen goede ramen steeds een investering, maar dit moet je op de lange termijn bekijken.

© Pexels.com

Ramen aan fabrieksprijzen

Koop je ramen bij Raamwinkel.be, dan opteer je voor topramen aan fabrieksprijzen. Zo beschik jij over de beste ramen op de markt aan een spotprijs. Met ondersteuning, garantie en zekerheid. Niet voor niets hebben we bij Raamwinkel.be een uitstekende reputatie. Bereken vandaag nog de prijs van je ramen en bestel.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *