Huis & tuin

4 tips voor het kiezen van een bed dat echt bij je past

We brengen uren van ons leven in bed door. Een goede nachtrust is essentieel om je fit en gezond te voelen. Een bed kiezen doe je dus niet zomaar even. In dit artikel geven we 4 tips voor de aankoop van een nieuw bed. Zodat je het beste bed voor jou kiest en voortaan heerlijk slaapt.

Ken je slaapgewoontes

Hoe slaap je het liefst? Op je rug, je zij of op je buik? Of draai je alle kanten op? Breng je veel tijd door in bed door, kijk je tv in bed en hou je van ontbijt op bed? Of ben je meer een praktische slaper? Gebruik je bed alleen om in te slapen en sta je ’s ochtends, nog voor je wekker gaat, naast je bed? Moet je bed comfortabel of praktisch zijn of allebei?

Meet en weet hoe groot je bed moet zijn

Hoeveel ruimte heb jij nodig om je prettig te voelen in bed? Slaap je breed of juist helemaal opgekruld? Heb je de voorkeur voor een eenpersoonsbed, een twijfelaar of kies je voor King- en Queen size? Past het bed in je interieur? Een te groot bed is onpraktisch in een kleine ruimte. Je wil om het bed heen kunnen lopen.

Houd rekening met de matras en het onderstel

Uiteraard is de matras het belangrijkste bij je keuze. Houd je van een stevig matras of wil je liever een zacht matras? Verkies je een matras dat zich naar je lichaam vormt? Probeer de verschillende mogelijkheden uit om erachter te komen wat jij het prettigst vindt.

Wat onderschat wordt bij de aankoop van een bed is het bedkaders van het bed. Kies je een lattenbodem, verenbodem of ga je voor een totaalconcept zoals een futon, platform bed of boxspring? De keuze voor het onderstel bepaalt ook de keuze van je matras. Een goede match verlengt de levensduur van je matras en zorgt voor optimaal slaapcomfort. Als je opbergruimte mist kun je kiezen voor een frame met opbergruimte in plaats van een boxspring met headboard, die relatief veel ruimte inneemt.

© Pexels.com

Denk lange termijn

Een bed is een aankoop die je niet jaarlijks doet. Het is een lange termijn investering en het is dus verstandig om voor kwaliteit te gaan. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer het bed meegaat. Goede nachtrust levert een betere kwaliteit van leven op en dat heeft veel impact op een aantal cruciale dingen in het leven. Je humeur, je gezondheid, je relatie tot anderen, fitheid en energie.

Conclusie

Over het kiezen van een bed slaap je langer dan één nachtje. Houd rekening met je slaapstijl, beschikbare ruimte en bed grootte. Probeer verschillende matrassen (inclusief onderstellen) uit en durf te investeren in kwaliteit. Als je deze keuzes weloverwogen maakt, slaap lang en gelukkig slapen en spring je elke dag uitgerust en energiek je bed uit. Klaar voor een mooie nieuwe dag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *