Huis & tuin

Wat weet jij over gezonde voeding?

Dit moet je weten over gezonde voeding!

Wist je dat gezonde voeding de basis van een gezond en gelukkig leven? Als je antwoord ‘nee’ is, dan is het hoogtijd om onderstaande blog eens te lezen. We gaan dan ook dieper in op wat gezonde voeding nu daadwerkelijk is, enkele interessante voordelen en zaken die jij nog niet wist over gezonde voeding!

Zo herken je gezonde voeding

Wandelend door de supermarkt zie je tal van voeding die klaar ligt om in jouw winkelwagen gelegd te worden. Je herkent gezonde voedingsmiddelen makkelijk door naar de nutri-score te kijken. Dit is een score van A tot E die aangeeft hoe gezond iets is. Uiteraard is A aangeduid in het groen en E in het rood. Op deze manier filter je snel voedingsmiddelen. Indien je toch zou twijfelen, is het altijd mogelijk om naar de voedingstabel op de achterkant van een verpakking te kijken. Hoe meer calorieën en vetten deze bevat, hoe schadelijker deze gaat zijn voor je gezondheid.

Waarom is gezonde voeding nu eigenlijk ‘gezond’?

Wanneer men denkt aan gezonde voeding, denken mensen vaak aan ‘fruit’ ‘groenten’ etc. Maar waarom zijn deze voedingsmiddelen nu gezond? Dit komt namelijk door hun grote aanwezigheid in vitamines (A, B1, C etc.) en mineralen (atrium, kalium, calcium,…). Daarnaast zijn andere zaken zoals havermout, magere melk, granenbrood etc. ook gezond. Dit komt echter niet door zijn overvloed aan vitamines, maar door zijn vezels en calorieën die niet snel afbreken, waardoor je hongergevoel voor een langere tijd weg is.

Wat zijn de voordelen van gezonde voeding

Dat gezonde voeding veel voordelen heeft weet je waarschijnlijk al, maar wat deze nu exact zijn, is misschien nog een vraagteken. Net om deze redenen beschrijven we ze hieronder.

  • Door gezond te eten verklein je de kans op ziektes zoals diabetes, maar ook hart- en vaatziekten en zelfs kanker.
  • Je krijgt goede energie binnen, waardoor je meer energie krijgt om te sporten/bewegen.
  • Je lichaam ziet er gezonder en fitter uit, hierdoor ga je je ook mentaal beter voelen.
  • Gezond eten is ook voordelig voor het milieu.
© Pexels

Kies voor het totaalpakket

Naast gezonde voeding ligt sporten/bewegen aan de basis van een gezond bestaan. Daarnaast is voldoende slaap cruciaal om je lichaam de rust te geven die hij/zij verdient. Ten slotte is het controleren van stress en zenuwen de sleutel naar een langdurig leven.

Kortom, gezonde voeding heeft alleen maar voordelen. Naast dat het zowel fysiek als mentaal in je voordeel speelt, voel je je simpelweg ook beter na het eten van gezonde voeding. Want geef toe, je voelt jezelf niet beter na het eten van een vettige friet met mayonaise. Als je een volledig gezond bestaan wilt leven, is naast gezonde voeding ook voldoende beweging en slaap nodig. Om gezonde voeding volledig in je leven te implementeren, is het altijd handig om ten rade te gaan bij een diëtist(e). En nu jij, wat vind jij van gezonde voeding?

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comment

  1. avatar
    Warrior M says:

    Banaan en blauwe bessen en zaden. Iedere dag opnieuw mijn ontbijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *