Beauty & lifestyle

Zo scheer je je benen

Gladde en mooie benen zijn natuurlijk altijd meer dan gewenst. Je kunt hierbij denken aan momenten zoals op vakantie, tijdens een feest of gewoon op het moment dat je naar kantoor gaat. Je benen scheren is een noodzakelijk onderdeel van het leven, maar niet leuk. Het kan pijnlijk en irritant zijn, en hoe vaak je het ook doet, je blijft altijd achter met stoppels die je een onverzorgd gevoel geven. Maar er zijn manieren om het proces minder pijnlijk en aangenamer te maken! Hier zijn enkele tips om je benen te scheren zonder dat je te maken krijgt met de nodige irritaties.

Zorg voor een goede scrub, voordat je starten met scheren

Het is pijnlijk, jeukt, en soms geeft het je het gevoel dat je weer moet douchen voor je de deur uit gaat. Maar om deze irritaties goed te kunnen verlichten, is het aan te raden om een scrub te gebruiken, voordat je aan de slag gaat met het scheren. Waarom? Een scrub verwijderd dode huidcelletjes en eventuele ingegroeide haartjes gaan overeind staan. Dit maak het scheren dus net even wat makkelijker en aangenamer.

Gebruik een scheergel voor een zijdezacht resultaat

Smeer je in met scheerschuim voordat je gaat scheren – niet erna! Dit is niet alleen om ervoor te zorgen dat je huid glad blijft na het scheren; het gaat er ook om jezelf te beschermen tegen irritatie en je te ontdoen van dode huidcellen die je scheermesje zouden kunnen verstoppen of later problemen zouden kunnen veroorzaken.

Scheer altijd met de richting van de haartjes mee en scheer je onder de douche

Scheren onder de douche is de sleutel tot het makkelijker scheren van je benen. Ten eerste, als je een droge huid scheert, zal deze eerder irriteren en bloeden; ten tweede, zal het warme water helpen je haar te verzachten en het gemakkelijker te verwijderen met je scheermes. Door te scheren in de richting van de haartjes, voorkom je ook sneller dat er irritaties ontstaan.

© Pexels

Producten om je benen mee te scheren voor ieder huidtype

Maar zelfs als u uw scheermes na elk gebruik zorgvuldig schoonhoudt, kan scheren bij sommige mensen toch problemen veroorzaken. Als je een gevoelige huid hebt of snel wondjes of ingegroeide haren krijgt, is scheren misschien niets voor jou! De beste manier om deze problemen te voorkomen is door een elektrisch scheerapparaat te gebruiken in plaats van een handmatig scheerapparaat! Ook kunnen het gebruik van de juiste producten voor een erg groot deel bijdragen aan een betere ervaring. Denk hierbij aan producten voor de droge huid of producten voor de gevoelige huid. Al met al is er dus voor ieder wel wat wils.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comment

  1. avatar
    Weinig haar type says:

    Heeft toch iets he die gladde benen; Ik kan daar echt van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *