Beauty & lifestyle

Zo hou je je oksel mooi en fris

De zon schijnt fel, we zijn midden in de zomer. Vermoeidheid breekt door het warme weer de overhand. Je hebt je haar in een staart gedaan om het hoofd koel te houden en je bent overal op het zoek naar frisse lucht. Maar er is één ding waar je over hebt nagedacht maar uiteindelijk hebt vergeten: Hoe moet ik mijn oksels fris houden?
Hoewel je vast bent opgestaan met een verfrissende douche, gaat de deodorant na wat uren zijn kracht verliezen en kan een smerige geur vrijkomen. De oplossing is eenvoudig als je weet hoe. Met deze tips houd je je oksel mooi en fris, precies zoals je wilt.

Gevoelige huidverzorging: het geheim van perfecte oksels

Het allerbelangrijkste om je oksels mooi én fris te houden is regelmatig scheren. Het zou het beste zijn om je okselhaar te verwijderen met een scheermes en vervolgens je oksels schoon te maken met warm water en een milde zeep of scrub. De haren blijven wellicht langer weg als je een scheermes gebruikt, maar vermijd het gebruik van een elektrisch scheerapparaat. Elektriciteit en vocht samen kunnen leiden tot schade aan de huid. Spoel je oksels daarna goed af met lauwwarm water. Vergeet ook de natuurlijke huidverzorging niet. Nadat je je oksels hebt geschoren, is het belangrijk om aloë vera of glycerine crème aan te brengen. Deze crème helpt bij het verzachten, kalmeren en herstellen van de huid. Dit helpt bij het voorkomen van irritatie en lucht het risico op het krijgen van scheeruitslag.

Hou je fris met de juiste textielzorg

Vergeet niet je kleding regelmatig te wassen om je fris te houden. Laat kledingstukken die je in vochtige omstandigheden hebt gedragen, zoals tijdens het sporten, zo spoedig mogelijk na de activiteit drogen en wassen. Bovendien, gebruik tijdens warm weer dunnere stoffen (wol of katoen) en vermijd synthetische materialen. Deze stoffen verhogen de temperatuur van het lichaam en het risico op onvriendelijke geurtjes.

© Pexels

Zorg goed voor je lijf om onaangename geurtjes te vermijden

Ten slotte, het beste om moeilijke geurtjes te vermijden is om goed voor je lijf te zorgen. Blijf gehydrateerd en eet een gezond en uitgebalanceerd dieet. Eet zo min mogelijk vette of producten zoals pizza, frieten of vette vleesproducten. Deze producten kunnen een onplezierige geur en irritatie in je oksels veroorzaken. Eet meer groenten, fruit en volkoren koolhydraten om het goede bacteriën in je lijf in stand te houden.

Al met al betekent goede algehele okselverzorging dat je jezelf mooi én fris houdt. Door aan bovenstaande tips te volgen weet je zeker dat je er goed uit ziet en dat je in adem fris bent. Zorg er dus voor dat je okselverzorging je prioriteit is. Laat de zomer maar komen!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Comment

  1. avatar
    Wouter DB says:

    U dagelijks wassen zou bij velen al veel doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *