Beauty & lifestyle

3 sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen

Deze 3 makkelijke sporten houden je fit en gezond

Sport is belangrijk om ons te helpen bewegen en fit te blijven. Veel sporten zijn echter lastig om uit te voeren, vereisen veel inspanning of kunnen leiden tot blessures. Gelukkig kun je ook bewegen en in conditie blijven met sporten die minder lastig zijn. In dit artikel lees je welke sporten je kunt uitoefenen om fit te blijven als het niet lukt om heel intensief te bewegen door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom of een blessure.

Wandelen

Wandelen is enorm aan populariteit toegenomen in de laatste jaren. En niet voor niets. Wandelen is namelijk één van de meest toegankelijke en populaire manieren om aan beweging te doen en fit te blijven. Wandelen is geschikt voor jong en oud en voor alle fitnessniveaus. Wandelen doet veel voor je gezondheid, het helpt namelijk om je bloeddruk en je cholesterol te verlagen. Daarnaast versterkt het je botten en spieren. Met wandelen zet je weinig druk op je gewrichten, dus het is makkelijk uit te voeren. Tenslotte vermindert wandelen het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast is wandelen gewoon leuk om te doen. Je bent lekker in de buitenlucht en ziet nog eens wat van de omgeving. Bovendien kun je snel aan de slag met wandelen, Trek je schoenen aan en ga!

Fietsen

Een tweede laagdrempelige sport is fietsen. Ook fietsen is laagdrempelig en helpt ons om fit te blijven. Ook fietsen is geschikt voor jong en oud en voor alle fitnessniveaus. Iedereen kan leren om te fietsen. Fietsen heb je in alle vormen en maten. Je kunt wielrennen of mountainbiken, maar wil je laagdrempelig starten met het verbeteren van je conditie kun je het beste opstappen op een gewone fiets (zonder batterij). Fietsen is een uitstekende manier om je spieren te versterken en om conditie op te bouwen. Buiten het gezondheidseffect is fietsen natuurlijk een uitstekende manier om minder schadelijk in het verkeer deel te nemen! Meer mensen op de fiets in plaats van in de auto betekent minder verkeersdrukte en minder uitstoot van fijnstof.

© Pexels

Zwemmen

De laatste sport die je makkelijk kunt beoefenen is zwemmen. Ook zwemmen is geschikt voor jong en oud en voor alle fitnessniveaus. Zwemmen wordt vooral veel gedaan door mensen die moeite hebben met bewegen of die last hebben van een blessure. Het water zorgt ervoor dat je conditie opbouwt, zonder dat er veel druk op je gewrichten wordt gelegd. Wist je dat zwemmen ook helpt om af te vallen? Daarnaast is zwemmen een geweldige manier om stress te verminderen en is het gewoon een leuke bezigheid.

Dus wil je op een laagdrempelige manier in beweging blijven, conditie opbouwen en fit worden met de minste kans op blessures? Denk dan gerust eens aan wandelen, fietsen of zwemmen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *