Beauty & lifestyle

Zo bereid jij je huid goed voor op de komende winter

Onze huid heeft dagelijks een hoop door te staan. Daar kan deze dan ook zeker wel een beetje hulp bij gebruiken. In de winter is dat nog meer het geval omdat de huid in de winter meer vocht nodig heeft. Hierdoor zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de huid een handje te helpen. We gaan je in deze tekst laten zien hoe jij je huid het beste kunt voorbereiden op de koude wintermaanden. Dit omdat voorkomen natuurlijk beter is dan genezen.

Meer vocht

De huid heeft dus meer vocht nodig. Er zijn dan ook verschillende dingen die je kunt doen om de huid meer vocht te geven. De bekendste en makkelijkste is door een voedende crème. Dit is een crème die er om bekend staat om vocht in de huid te brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Wanneer je voldoende water drinkt, komt er namelijk ook meer vocht in de huid en beschermt dit in de winter dus ook veel beter.

Zonnebrand

Iets wat een hoop mensen in de winter vergeten is een spf. Dat komt omdat de zon natuurlijk veel minder aanwezig is in de winter. Tenminste, de zon laat zich veel minder zien, maar dat betekent natuurlijk niet dat de zon niet aanwezig is. In tegendeel, de zon is net zo veel aanwezig als anders en SPF is dus ook alsnog gewoon nodig. SPF is er om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Dus ondanks dat deze zon in de winter zich veel minder laat zien, is SPF alsnog nodig.

Minder scrubben

Heb je een scrub om de huid goed te ex foliëren, dit is het ontdoen van de dode huidcellen op de huid, is het een goed idee om dit te bewaren voor in de zomer. De huid kan in de winter al gevoelig en geïrriteerd zijn en wanneer je er dan ook een vrij sterk middel op gebruikt om de dode huid cellen te verwijderen, kan dit er voor zorgen dat de huid nog geïrriteerder raakt. Dat zorgt er op zijn beurt ook direct weer voor dat de invloeden van het koude weer meer schade kunnen aanbrengen en op die manier kom je dus in een soort vicieuze cirkel terecht. Scrubs en andere exfolieerders zijn dus beter om te gebruiken in de winter.

Niet te warm douchen

In de winter zijn we meer geneigd om een lekkere warme douche te pakken, maar pas hiermee op. Teveel warm water haalt namelijk de beschermende barrière van de huid weg. Dat zorgt er, net als bij het voorgaande punt, voor dat er minder bescherming is tegen de invloeden van het koude weer.

© Pexels

Tot slot

Sommige huiden zijn nou eenmaal gevoeliger dan andere en helemaal in de winter kan dit meer voorkomen. Een beetje extra hulp kan nooit kwaad en daarom zijn de voorgaande tips ideaal om de huid voor te bereiden op de winter.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *