Beauty & lifestyle

Zo vermijd je dof haar

Vermijd of herstel dof haar

Last van dof haar?

Dof haar is haar dat er futloos en slap uitziet, vaak een doffe glans heeft en niet meer goed in model te brengen is. Dof haar kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals het gebruiken van te veel shampoo, hitte-styling tools, chemische behandelingen en producten of een ongezond levensstijl. Heb je last van dof haar of wil je dof haar voorkomen? Voorkom dan het gebruik van te veel chemische producten en hitte-styling tools. Was je haar niet te vaak en zorg er voor dat je goede voedingsstoffen binnenkrijgt en voldoende water drinkt.

Tips om dof haar te vermijden

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dof haar te vermijden:

  • Gebruik een zachte borstel of kam om je haar te kammen, vooral als het nat is. Dit helpt om knopen en tangles te vermijden, waardoor het haar er gezonder uitziet en voelt.
  • Was je haar niet te vaak, omdat te veel shampoo het haar kan uitdrogen en dof maken. Probeer het wassen van je haar tot één of twee keer per week te beperken, en gebruik een conditioner om de vochtbalans te behouden.
  • Vermijd het gebruik van te veel hitte-stylingstools , zoals föhns stijltangen en krultangen. Deze kunnen het haar uitdrogen en beschadigen, waardoor het er dof en slap uitziet.
  • Probeer niet te vaak je haar te verven of te permanenten. Deze chemische behandelingen kunnen het haar beschadigen en dof maken. Als je je haar toch wilt verven of permanenten, zorg dan dat je het laat doen door een professionele kapper die de juiste producten en technieken gebruikt.
  • Voed je haar van binnenuit door gezond te eten en voldoende water te drinken. Gezonde voeding en voldoende vocht kunnen helpen om het haar gezond en glanzend te houden.

Dof haar herstellen

Heb je last van dof haar en wil je weer glanzend, mooi haar? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je haar weer glanzend te maken. Begin met het gebruiken van een goede conditioner. Een conditioner houdt het haar vochtig en zal de glans herstellen. Gebruik een conditioner alleen in de punten van je haar en niet bij de aanzet. Dit zorgt er weer voor dat je haar vet wordt. Laat de conditioner enkele minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit. Probeer ook een haarmasker of diepverzorgende haarbehandeling om je haar weer te herstellen en de glans te verbeteren. Masseer het masker in of laat het enkele minuten intrekken. Wil je jouw haar extra voeden? Laat het masker dan ‘s nachts intrekken en spoel het daarna grondig uit.

© Pexels

Het is niet alleen belangrijk om het gebruiken van hitte-stylingstools te beperken om dof haar te voorkomen, maar ook om deze niet te gebruiken tijdens of na het herstel van jouw haar. Als je deze hitte-stylingstools wel wil gebruiken, is het belangrijk om je haar te beschermen met hittebeschermingsproducten en om deze tools zo min mogelijk te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *