Beauty & lifestyle

Hoe verzorg je best je nieuwe tattoo?

Een nieuwe tattoo verzorgen

Een nieuwe tattoo is een geweldige manier om je persoonlijke stijl te laten zien en om iets te eren of te herinneren dat voor jou belangrijk is. Maar net zoals elke andere vorm van kunst, vereist een tattoo een beetje extra zorg en verzorging om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uitziet en gezond blijft. Als je je tattoo goed verzorgt, zal het er mooi uit blijven zien.

Tips om je nieuwe tattoo het beste te verzorgen

  • Laat je tattoo zo lang mogelijk bedekt. Meestal zal de tattoo-artiest een zelfklevende folie over je tattoo plakken om het te beschermen tegen bacteriën en vuil. Laat deze zo lang mogelijk zitten, tenzij je tattoo-artiest je anders aanraadt.
  • Was je tattoo voorzichtig. Als je de folie verwijdert, moet je je tattoo voorzichtig wassen met lauw water en een milde, niet-perfume zeep. Gebruik geen schuimende zeep, omdat dit kan leiden tot droogheid en irritatie. Was je tattoo twee tot drie keer per dag, en maak er zeker van dat je het grondig droogdept met een schone, zachte handdoek voordat je het bedekt met een nieuwe folie of gaat slapen.
  • Gebruik een zalf om je tattoo te beschermen en te hydrateren. Nadat je je tattoo hebt gewassen en drooggeveegd, moet je een zalf gebruiken om het te beschermen en te hydrateren. Kies een zalf die speciaal is ontwikkeld voor tattoos, zoals Aquaphor of Bepanthen. Breng een dunne laag aan op je tattoo, en masseer het zachtjes om het goed te laten absorberen. Doe dit twee tot drie keer per dag, of zo vaak als nodig is om je tattoo soepel en gehydrateerd te houden.
  • Wees voorzichtig met het blootstellen van je tattoo aan de zon. Hoewel het blootstellen van je tattoo aan de zon niet meteen schadelijk is, kan het op lange termijn de kleur en helderheid van je tattoo aantasten. Probeer daarom je tattoo te bedekken als je naar buiten gaat, en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om het te beschermen tegen schade door de zon.
  • Blijf uit de buurt van chlorinated water. Chloor kan de kleur van je tattoo vervagen en de huid rondom je tattoo droog en geïrriteerd maken. Probeer daarom je tattoo te bedekken als je naar het zwembad gaat en bescherm je huid met een hoge SPF. Was het daarna grondig met lauw water en milde zeep.
  • Vermijd de eerste weken zonnebanken, sauna’s, jacuzzi’s en probeer niet te heet te douchen.
  • Krab niet aan jouw nieuwe tattoo! Door het krabben aan jouw nieuwe tattoo kun je niet alleen ontstekingen krijgen, maar het kan er ook voor zorgen dat jouw tattoo uitloopt, vlekkerig wordt of dat het ontwerp verpest wordt.
© Pexels

Blijf je tattoo(s) goed verzorgen

Het is niet alleen belangrijk om de eerste paar dagen jouw nieuwe tattoo goed te verzorgen, maar ook de dagen daarna. Als je je tattoo goed verzorgt, blijft het er mooi en gezond uitzien. Daarnaast is het niet alleen belangrijk om een nieuwe tattoo te verzorgen, maar ook bestaande tattoos.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *