Beauty & lifestyle

Zo kan je alle dagen 10000 stappen doen

Stappen naar een gezondere levensstijl: De tocht naar 10.000 stappen!

Als je op zoek bent naar een gezondere levensstijl, dan is het aanbevolen om zo veel mogelijk te bewegen. De meeste mensen weten dat het aantal stappen dat je iedere dag zet een grote impact kan hebben op je gezondheid. Maar hoeveel stappen zou je moeten doen? Volgens menig onderzoek moet je ten minste 10.000 stappen per dag zetten om een gezond gewicht te behouden en de gezondheidsvoordelen te verkrijgen die met beweging gepaard gaan.

10 tips voor 10.000 stappen per dag

Hoewel het misschien moeilijk lijkt, is het eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Neem de trap in plaats van de lift. Ook al is het slechts één of twee verdiepingen, het biedt een kans om weer wat extra stappen te maken.
  2. Neem niet altijd de auto. Als je een langere afstand moet overbruggen waarvoor het niet mogelijk is om te voet te gaan, neem dan eens het openbaar vervoer. In de bus of trein zelf zet je natuurlijk geen extra stappen, maar de route naar het station of de bushalte, alsook het veranderen van perron, zijn vaak wel mogelijk te voet.
  3. Doe wat lichte oefeningen terwijl je op je computer werkt of televisie kijkt. Doe squats, sit-ups of andere lichte oefeningen tussen je taken door.
  4. Probeer wat sportieve activiteiten te doen buiten je huis. Zo kan je even gaan wandelen, fietsen of joggen om aan die extra stappen te geraken.
  5. Probeer wat afwisseling te creëren in je dagelijkse activiteiten. Probeer elke dag iets anders te doen om je routine te veranderen en zo gemotiveerd te blijven om te bewegen.
  6. Neem de tijd om met je kinderen actief te zijn. Ga met ze naar buiten en speel met ze in de tuin of in het park.
  7. Neem de tijd om te ontspannen. Dit kan je doen door te sporten, maar vergeet zeker niet tijdig rust te nemen. Om het risico op blessures te beperken, is het belangrijk om je spieren genoeg te laten rusten.
  8. Probeer wat meer te wandelen als je op je bestemming aankomt. In plaats van de auto op de parkeerplaats te parkeren, parkeer hem verder weg en loop het laatste stuk.
  9. Gebruik een stappenteller. Stappentellers kunnen je helpen om de hoeveelheid stappen bij te houden en je te motiveren om meer stappen te zetten. Een goed werkende stappenteller hoeft bovendien zeker niet duur te zijn.
  10. Neem meer pauzes op je werk. Neem elke uur een korte wandeling om je benen te strekken.
© Pexels

Als je deze tips volgt, zal je merken dat het haalbaar is om 10.000 stappen per dag te zetten. Door dit te combineren met gezond eten en voldoende rust, zal je merken dat je je fitter en energieker voelt. Dus als je op zoek bent naar een manier om je gezondheid te verbeteren, is het volgen van de aanbeveling om 10.000 stappen per dag te doen een zeer goed begin.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *