Beauty & lifestyle

3 uitjes in Mechelen

Ontdek de Vlaamse centrumstad Mechelen

Bezoek Mechelen

Mechelen wordt ook wel de kerkenstad van Vlaanderen genoemd. De stad ligt tussen Antwerpen en Brussel in en beschikt over een bijzonder historisch centrum. Omdat de stad veel kerken heeft, wordt de stad ook wel de kerkenstad van België genoemd.

Mechelen heeft acht kerken die je kunt bezoeken. Naast deze acht kerken kan je ook veel verschillende musea bezoeken. Al met al is Mechelen dé perfecte stad om te bezoeken wanneer je er een dag op uit wilt trekken. Je kan je er perfect een hele dag vermaken.
Om je een idee te geven van wat je er allemaal kunt ondernemen, zien en doen hebben wij een lijst voor jou samengesteld met 3 uitjes in Mechelen. Zo ben je er zeker van dat je bezoek aan Mechelen heel gezellig zal worden en dat geen enkel moment verveeld aan zal voelen.

Bezoek een aantal kerken in Mechelen

Zoals hierboven al beschreven beschikt de stad Mechelen over wel acht verschillende kerken. Ben je een liefhebber van architectuur en historie is het bewonderen van één of meer kerken zeker aan te raden. Wellicht vind je acht kerken bezoeken iets teveel van het goede. Wil je liever een kleiner aantal kerken bezoeken, dan mag je de volgende drie kerken niet overslaan. De St. Rumbold’s Cathedral, Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk en de Sint-Janskerk zijn de populairste en meest bezochte kerken in Mechelen.
De oudste kerk in dit rijtje is de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Deze is in de 13e eeuw gebouwd. De kerk is verschillende keren gerestaureerd en verkeert nog steeds in zeer goede staat.

Bezoek het Technopolis museum

Hierboven noemde we het al even kort, Mechelen beschikt over veel toffe musea. Eén van deze musea is het Technopolis. Het Technopolis is een interactief museum dat leuk is voor jong en oud. Op hun website omschrijven ze het museum als een museum waar je op de meest gekke vragen eindelijk antwoord kunt krijgen. Doormiddel van het uitvoeren van proeven zal je zien dat alles in slechts een paar stappen ineens heel simpel kan worden. Alle moeilijke vraagstukken worden ineens makkelijk en de beredenering erachter zal heel logisch klinken. Het is een leuk museum om de hersens eens flink te laten kraken. Het denken wordt gestimuleerd en je zult er een stuk slimmer weggaan. Kennis opdoen en plezier hebben doe je in het Technopolis.

© Pexels

Geniet van de straatkunst in de stad

Niet elke activiteit of uitje hoeft je geld te kosten. Je kunt een museum bezoeken om te genieten van de kunstwerken, maar in Mechelen kun je ook een wandeling maken door de stad en genieten van alle street art. Veel muren van gebouwen zijn van top tot teen geschilderd met prachtige kunstwerken. Probeer tijdens je wandeling deze straten te bezoeken, hier kun je prachtige kunstwerken zien.

1. De Varkensstraat – Kunstwerk Imagine door Samuel Vanderveken
2. Lekkernijstraatje – Kunstwerk de Pelikaan door Dzia
3. Ravenberghstraat – Kunstwerk Mechels Fruit door Krea Shit
4. Schuttershofstraat – Kunstwerk Elswhere door Strook
5. De Langhestraat – Kunstwerk Alicia Duerme door Milu Correct
6. De Langhestraat – Kunstwerk Onderwaterhond door Smates
7. De Korenmarkt – Kunstwerk The Gift door Gijs Vanhee

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *