Huis & tuin

Hoe voorkom je een saaie herfstavond

Als de dagen korter worden en de kachel aan moet, staat de verveling op de loer. Hoe zorg je ervoor dat een oktoberavond alsnog gezellig verloopt voor jou en je gezin? Dit artikel somt vijf dingen op die je kan ondernemen in en rondom het huis, zodat jouw avond een succes wordt. Ook al is de zomer voorbij, is het buiten guur en hangt de bikini weer in de kast, toch kan de herfst zomaar je nieuwe favoriete seizoen worden. Vooral als je deze gouden tips onthoudt.

Een leuke spelletjesavond

Pak het monopoliebord maar uit de kast en moge de beste winnen! Een avond met ouderwetse bordspelletjes zorgt ervoor dat iedereen zich verliest in het speelplezier. De avond is op deze manier voor je het weet voorbij. Als papa niet tegen zijn verlies kan,s is dat maar jammer. Andere opties (die de vrede wat beter bewaren) zijn Uno, Dixit of Koehandel.

Lekker voor de buis

Leg de chipszakken op de bijzettafel en pak de afstandsbediening. Op streamingsdiensten zoals Netflix, Hulu of het Nederlandse Videoland vind je een breed assortiment aan series en films waar je ademloos naar kan kijken. Al is er ook niets mis met een ouderwets praatprogramma of een spelshow op de televisie. En als er reclames zijn? Zappen maar!

Kook uitgebreid

Niets smaakt lekkerder dan een warme kom tomatensoep op een herfstavond. Of kip uit de oven met aardappelen en sperziebonen. Neem vandaag extra tijd om je gezin een mooie maaltijd te serveren. Steek wat kaarsen aan, leg de servetten neer en haal het mooie servies uit de kast. Creëer zelf een speciaal moment.

Maak een herfstwandeling

Als je het huis zat bent, kan je altijd nog naar buiten gaan. Kleed je wel goed, want het kan koud zijn (gelukkig niet zo koud als de winter). Het natuurgebied in de buurt is natuurlijk de ideale bestemming, maar die zijn vaak niet goed verlicht. Het centrum van de stad daarentegen, met het doffe schijnsel van de lantaarnpalen, is een goed alternatief.

© Pexels

Plan alvast de zomervakantie

Als er echt geen schot in zit, is er altijd nog de noodoplossing: de voorpret van de zomer. Zoek alvast een vakantiebestemming uit, bekijk de foto’s van de camping of boek alvast een vlucht. Je zult zien dat de herfstavonden een stuk minder saai zijn als je de zomer alvast een beetje in gedachten houdt. De voorpret voor de vakantie is sowieso al vaak leuker dan de ervaring zelf. Die bikini in de kast kan alvast vervangen worden!

Neem een kop thee en denk nog even over deze tips. Misschien zit er wel wat tussen. Veel herfstplezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *