Carriere & business

Hoe kan je snel aan een job geraken?

Krijg snel een nieuwe job!

Wanneer je zoekt naar werk kan dit zeer spannend zijn. Je krijgt onder meer te maken met een andere omgeving en nieuwe mensen. Daarnaast is het fijn als het krijgen van een baan snel plaats vindt. Gelukkig hoeft het niet lang te duren om je droombaan te vinden. Hoe pak je het vinden van een nieuwe job eigenlijk aan? Lees snel verder, zodat je meer te weten komt.

Een up-to-date cv en motivatiebrief

Blijf jezelf vooral ontwikkelen. Dit proces kun je uitstekend laten zien middels je cv. Het is goed om deze van tijd tot eens na te kijken, zodat deze voldoet aan de eisen. Zijn er relevante cursussen voor de baan waar je op solliciteert? Vergeet niet om deze erbij te zetten. Vermeld alle ervaringen en vaardigheden die goed zijn. Welke ervaringen en skills zijn eveneens passend? Zorg voor een duidelijk en overzichtelijk cv. Deze hoeft absoluut niet lang te zijn.

Iedere baan vereist een andere motivatiebrief. Deze is helemaal toegespitst op die ene gewenste functie. Laat in je motivatiebrief helder naar voren komen, waarom je voor deze baan kiest en wat je voor het bedrijf kan betekenen. Probeer je eens te onderscheiden van andere kandidaten door origineel te zijn.

Op zoek naar vacatures

Ook is het verstandig om dagelijks actief te zoeken naar beschikbare vacatures. Vooral als je op snelle wijze een nieuwe job wilt krijgen. Kijk ook eens verder dan de functies waar je normaal op zou solliciteren. Is er een functie waar veel vraag naar is, maar heb je niet veel ervaring? En wekt deze job je interesse? Je kunt besluiten je te laten omscholen. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt in de verkoop zijn er veel mogelijkheden waar je verkoopvaardigheden alsnog van pas komen. Doe onderzoek naar alle mogelijkheden, zodat je nog meer kans maakt. Probeer dagelijks meerdere sollicitaties te verzenden.

Het sollicitatiegesprek

Goed nieuws! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een goed gesprek begint met de juiste voorbereidingen. Klaar om indruk te maken op je werkgever? Onderstaande punten zijn handig, zodat je het gesprek vol met zelfvertrouwen kunt voeren!
✔ Lees de vacature vooraf aandachtig door
✔ Doe grondig onderzoek naar de organisatie en je gesprekspartner
✔ Neem een lijst met veelgestelde sollicitatievragen door
✔ Bekijk welke vragen je zelf kunt stellen
✔ Bedenk alvast een introductie over jezelf
✔ Zoek tijdig naar de locatie, zodat je op tijd komt
✔ Kies een passende outfit
✔ Probeer ontspannen te zijn
✔ Voor een online gesprek is het goed om je verbinding en camera te checken

© Pexels

Een actueel cv en motivatiebrief met relevante informatie, het actief zoeken naar vacatures en een goede voorbereiding op het sollicitatiegesprek zijn echte aanraders. Het zijn namelijk de voornaamste punten om je snel op weg te helpen naar een leuke job!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *